Börja med att sätt på ugnen på 225 grader!
Till rabarberna i botten behövs:
- 500-800 gram rabarber (Jag brukar ta mycket eftersom jag älskar rabarber!)
- 1/2 msk potatismjöl
- Drygt 1 dl socker (typ 1 och 1/2!)
1) Skala och skär rabarberna i bitar.
2) Blanda, rabarber, potatismjöl och socker i en bunke och lägg sedan i en stor pajform eller liknande.
Smuldegen! Man måste alltid göra dubbel sats - degen är ju sååå god. Det här receptet behöver du inte dubbla, det har jag redan gjort!!!
Smuldeg:
- 250 gram smör
- 3 dl mjöl
- 3 dl havregryn
- 2-3 msk socker
Skär smöret med en osthyvel så blir det lättare att knåda ihop degen... |
2) Lägg degen över rabarberbitarna!
3) In i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter på 225 grader
Klart! Så enkelt och så gott!
Mums, nu är det bara att njuta av ljummen paj tillsammans med vaniljglass!
Kram på er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar