onsdag 20 maj 2015

Rabarberpaj med smuldeg! ENKELT & SUPERGOTT!

Rabarbern har vuxit till sig och jag fyller år! Det blir självklart rabarberpaj med glass istället för tårta. Här kommer ett gott recept på smulpaj - ENKELT & SUPERGOTT!


Börja med att sätt på ugnen på 225 grader!

Till rabarberna i botten behövs:
- 500-800 gram rabarber (Jag brukar ta mycket eftersom jag älskar rabarber!)
- 1/2 msk potatismjöl
- Drygt 1 dl socker (typ 1 och 1/2!)




1) Skala och skär rabarberna i bitar. 

2) Blanda, rabarber, potatismjöl och socker i en bunke och lägg sedan i en stor pajform eller liknande.



Smuldegen! Man måste alltid göra dubbel sats - degen är ju sååå god. Det här receptet behöver du inte dubbla, det har jag redan gjort!!!

Smuldeg:
- 250 gram smör
- 3 dl mjöl
- 3 dl havregryn
- 2-3 msk socker

Skär smöret med en osthyvel så blir det lättare att knåda ihop degen...
1) Blanda smör, socker, havregryn och mjöl till en smulig deg.
2) Lägg degen över rabarberbitarna! 
3) In i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter på 225 grader


Klart! Så enkelt och så gott!


Mums, nu är det bara att njuta av ljummen paj tillsammans med vaniljglass!

Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar